Rindu Awak Separuh Nyawa by Siti Rosmizah

Rindu Awak Separuh Nyawa by Siti Rosmizah from  in  category
Read using
(price excluding 0% GST)
Author: Siti Rosmizah
Category: General Novel , Romance
ISBN: 978-967-5822-49-0
File Size: 1.98 MB
Format: EPUB (e-book)
DRM: Applied (Requires eSentral Reader App)
(price excluding 0% GST)

Synopsis

“Kasih Maisara!!!” Kemarahan papanya tidak diendahkan. Sikap angkuh dan sombong begitu menebal dalam diri. Ditambah pula dia menyalahkan papanya atas kematian arwah mamanya. Pertemuan tanpa di duga dengan lelaki bernama Nazril Nazim membuka tirai baru dalam hidupnya. Maisara bertemu buku dengan ruas, keegoannya dicabar!“Saya lagi rela kahwin dengan perempuan hodoh! Sebab kebahagiaan bukan pada paras rupa. Saya mencari isteri solehah bukan ratu cantik dunia!”.“Nazril! Kau sedang bermain dengan api! Dan api itu adalah aku! Aku akan bakar kau sampai hangus!”Manusia itu tak sempurna pasti ada salah dan silapnya. Begitu juga Maisara, ketulusan cinta Nazril Nazim menyinar keinsafan dalam dirinya. Namun di kala kasih berputik, cinta bersemi, Nazril pergi begitu saja.Maisara akur kesilapannya tapi kenapa tiada ruang kemaafan buatnya? Hati Nazril beku! Maisara memujuk! Maisara merayu! Sekelumit pun tidak terkesan di hatinya!“Mulai hari ini, awak tutup pintu hati awak serapat-rapat untuk saya sebab Nazril Nazim tak akan terima awak sampai awak mati!” “Awak jangan risau, saya tak akan kembali semula dalam hidup awak. Kalau ditakdirkan saya mati, saya akan bawa kata-kata awak sampai ke liang lahad! Cuma jika awak ada sedikit ehsan, buat terakhir kali imamkan jenazah saya. Bawa jenazah saya ke kubur, kebumikan saya dan kata Kasih Maisara saya dah buktikan saya tak akan terima awak sampai awak mati!” Jelas kelukaannya.

Reviews

Hebat!
by semanrazak on March 08, 2019

Cerita yang sangat lain dari yang lain! Chemistry antara watak sangat terbaik! Aku yakin sangat yang development watak dalam buku ini sangat mantop!

Rindu Awak Separuh Nyawa
by Fariha Mustapha on March 31, 2019

haaa sape suh gaduh?kan da rindu..hehehehehe..apa2 pun novel dri SR memang xpernah mengecewakan...

Kasih Maisara -v- Nazril Nazim
by Niess Aziz on July 31, 2019

Memula ceritanya agak boring

Rindu awak separuh nyawa
by Rose on December 04, 2020

bestt

RINDU AWAK SEPARUH NYAWA
by AEREEN AFEQAH on March 26, 2021

Terbaik !!!! Baca sampai 5 pagi. Bengkak mata.

Rindu Awak Separuh Nyawa
by nur afifah binti saidi on March 29, 2021

Siti rosmizah punya novel tak pernah mengecewakan

BEST
by Afiqah Puad on March 30, 2021

best

Rindu Awak Separuh Nyawa
by Norshahida Hussain on April 03, 2021

Tahniah di atas semua karya yang dihasilkan di mana ianya tidak pernah mengecewakan pembaca seperti saya. Selamat Maju Jaya

Rindu awak separuh nyawa
by Maira binti Jipiri on April 03, 2021

Saya suka baca buku ni

Rindu Separuh Nyawa
by Mazlina Bt Mat Isa on April 06, 2021

Mencari buku ni semata2 kerana drama. Seperti biasa novel ini tak mengecewakan.malah saya beri 5 bintang kerana plot ceritanya yang bermomentum. Watak utama Kasih Maisara dan Nazril Nazim memang sangat dramatik dengan warna2 perwatakan yang dekat dengan kita. Sifat suami Nazril Nazim yang warak tetap ada sisi kekurangan yang memang wujud dalam masyarakat kita. Nazril warak tapi masih ada sisi gelap menampakkan sisi gelap manusia biasa. Begitu juga dengan watak Kasih Maisara yang sosial masih ada juga sisi putihnya. Watak2 ini wujud dapam hidup kita. Sifat ego suami yang akhirnya tunduk dengan kuasa cinta sang isteri. Ego yang memakan diri. Terima kasih atas cerita yang sangat hebat

Tunggu
by Rizki Khairunnisa on April 17, 2021

Berapa lama tunggu hingga bisa download?

Best
by Noriza on April 19, 2021

Best

rindu awk separuh nyawa
by Nur amrina binti selamat on April 19, 2021

best

good
by Nurul Azira on April 19, 2021

good

Rindu Awak Separuh Nyawa
by Nurnashirah binti Md hanifah on April 26, 2021

Good novel

Excellent
by noor syaliyana on April 28, 2021

Rindu Awak Separuh Nyawa
by Nor Azam bin Saari on May 01, 2021

Good

rindu awak separuh nyawa
by zuraida hashim on May 01, 2021

bestt sgt..

RE: Kepada yang Menghadapi Isu Membaca eBook
by e-Sentral on May 04, 2021

Hello.

Kepada yang menghadapi isu untuk membaca eBook. Sila ikuti panduan di bawah

1. Klik pada "My Profile dan pilih " Deactivate"

2. Log masuk semula dan klik pada "My Library"

3. Tap pada book cover dan pastikan talian internet anda stabil

4. Selepas eBook sudah dimuat turun, boleh baca eBook tanpa talian internet

Hubungi kami melalui butang Support yang terdapat di laman web kami

.
by Aida Afeeqah on May 04, 2021

.

Rindu Awak Separuh Nyawa
by Fiza Ahmad on May 05, 2021

Best!

rindu awk separuh nyawa
by NOR AZURA on May 07, 2021

best

best
by liyana on May 10, 2021

just cant stop reading and reading..citer yang amat sedih..

Apple
by Apple Zainun on May 10, 2021

Not bad cuma tak boleh lawan 7 hari mencintaimu

Besttttt Sangattttt
by suraina binti omar ali on May 11, 2021

Bestt novel ever

TERBAIK
by MUHAMMAD AIMAN BIN SHIBLI on May 13, 2021

Sangat sedih

Rindu Awak Separuh Nyawa
by Nur Najmina on May 14, 2021

Best sgttttttt

Rindu Awak Separuh Nyawa
by NUR SYAKIRAH HUWAIDA BINTI SALLEH on May 15, 2021

Debakkkkkk, SR novel tak pernah menghampakan

5 star
by nur hazirah on May 15, 2021

cerita best sangat

Tahniah
by Che ku nur amirah on May 15, 2021

Penulisan yg baik, penyampaian cerita yg syg menarik..

kasih maisarah rindu awak separuh nyawa
by kamalia on May 16, 2021

sumpah besttt

Rindu Awak Separuh Nyawa
by RAJA QISTINA NATASYA BINTI RAJA RAHIM on May 16, 2021

Cerita ni memang meletop sebab bila saya baca buku ni saya terus menangis bila part semua orang ingat Maisarah mati.Tapi yang sebenarnya Maisarah masih hidup.Nazril kesal dengan perbuatannya.Mempercayai Nurul Huda adalah kesilapan yang paling besar dalam hidup Nazril.Bisebabkan mengadu domba Huda,rumah tangga Nazril dan Maisarah musnah.

rindu awak separuh nyawa
by elfiera liesya on May 16, 2021

terbaikk lahh novel nj

Rindu awak Separuh nyawa
by Syasya Batrisyia on May 17, 2021

Jalan cerita yang best, kesinambungan cerita yang tersusun, sampai tak sabar nak habiskan sebab nak tahu akhir cerita ini.

Rindu Awak Separuh Nyawa
by AinatulAdlin on May 17, 2021

The Best

rindu awak separuh nyawa
by nor aisyah on May 17, 2021

terbaek

Rindu Awak Separuh Nyawa
by Norfazira Hani Binti Mohd Fadzil on May 17, 2021

Best sgt cter dye

rasn
by adiba Azman on May 18, 2021

mantap

RASP
by farah farhani on May 18, 2021

Comment

Superb
by Salina Binti Matnor on May 19, 2021

Overall mcam biasa siti rosmizah tidak mengecewakan

rindu awak separuh nyawa
by AZIMA JUMARDI on May 19, 2021

nice novel

Rindu awak separuh nyawa
by Wanie on May 19, 2021

Xboleh baca

Besttttt
by Mas Ayu Ali Seman on May 19, 2021

Bengkak mata baca.baca ulang2 pun tetap sama.

best
by syieda on May 19, 2021

sgt best

Rindu Awak Separuh Nyawa
by riza on May 20, 2021

sebuah karya yang amat menyentuh hati dan jalan cerita yang sangat menarik.

Rindu Separuh Nyawa
by norhamidah azman on May 20, 2021

The best novel after 7 hari mencintaimu

5 Star
by nadia shahirah on May 20, 2021

Terbaikkk

rindu awak separuh nyawa
by Normadziah Mohammad on May 20, 2021

great story

Terbaik!!
by Siti nur rabiah on May 21, 2021

Jalan cerita tuh saya suka dari benci jatuh sayang..

Basah Bantal
by Alliey on May 24, 2021

Mana tak basah, baca sambil baring. Asal ada part nangis, aku pun join.

Terbaik
by suraya syafiqnaz najwa binti mohd surizan on May 26, 2021

Menangis baca

Best
by nurshahira on May 26, 2021

Terbaikkk

im like it
by aedahadi on May 27, 2021

good

Sangat Best Cerita Ni
by Zilfiah Binti Husaini on May 27, 2021

Comment

Alia
by aliakien on May 28, 2021

Best

Rindu Awak Separuh Nyawa
by siti sarah ibrahim on May 28, 2021

Terbaik citer ni

RASN
by azyyati anis on May 28, 2021

Bagus

Rindu Awak Separuh Nyawa
by Nor Hamizwa Mohd Nor on May 28, 2021

Saya dah buat payment RM 40 through Maybank2U but tak boleh nak read the novel. Rasa rugi je RM 40 terbang begitu sahaja.

rindu awak separuh nyawa
by fardhina on May 29, 2021

sedih'nya

Rindu awak separuh nyawa
by Norshaidatul Azira on May 29, 2021

Boleh baca terus k dalam n... @ kena beli.. sbb nk baca cuma ada sinopsis ja... Sapa tau.. maaf bertanya.. sbb bru download apps

Best!!
by Siti Nur Ashikin on May 30, 2021

Saya terpaksa beli novel ni sebab tak sanggup nak tunggu episode-episode akhir

rindu awak separuh nyawa
by nur el zara syafiya on June 03, 2021

jln cerita y terbaik menyentuh jiwa membaca

Ohmyyy
by Masriyan Jamiseriwardah on June 03, 2021

Story ne buat kita menangisssss sangattttttt.

mengusik hati
by frwzh on June 03, 2021

Saya sgt2 terusik dgn penulisan SR. Mmg berendam air mata kalau baca. Tapi best sbb rasa emo XD mula2 ada masalah nak baca ebook ni. Tapi saya contact customer support mereka (Tanda soal ? warna biru) dan team mereka tlg guide saya.

rindu awak separuh nyawa
by on June 05, 2021

best sangat.. x pernah x melelh air mata baca novel karya siti rosmizah ni

best
by Nur Farrah Hasni on June 09, 2021

best

Drama queen
by Nur Farhana bt Abdul Majid on June 13, 2021

Haters to lover. Mula2 byk yg aku nk prtikaikn mgenai cerita ni. Tp bila baca sampai pertengahan,i guess i can accept the story. Watak utama sgt strong and match with each other. Aku baca novel dahulu baru tgk drama. But still, pemilihan pelakon shukri yaahya dan uqasha mmg tepat, kena dgn karakter nazril & maisara

Rindu Awak Separuh Nyawa
by Zulainda Zulkifli on June 22, 2021

Trbaikkkkk

Write your review

Recommended